Generální ředitel společnosti Goya se vrací do Polska a na Ukrajinu s naléhavým mírovým poselstvím pro odvrácení globální potravinové krize Česko – čeština Česko – čeština USA – español Latin America – español España – español España – español USA – English USA – English USA – English USA – English USA – English USA – English Polska – Polski Polska – Polski

Your News

„Ukrajina je jedním z největších vývozců zemědělsko-potravinářských produktů a momentálně se nachází v rozhodujícím období pro výsadbu plodin.  Mnoho ukrajinských zemědělců se stalo vojáky. Pokud tuto válku nyní neukončíme, zemědělci nebudou moci pěstovat a vyvážet suroviny, nezbytné pro přežití celého světa.  Nevyhnutelně nás čeká globální nedostatek potravin,” řekl Bob Unanue na tiskové konferenci, která se konala ve svatyni Božího milosrdenství v polském Krakově-Łagiewnikách ve čtvrtek 12. května 2022. Na tento den připadá výročí zjevení Matky Boží v ukrajinské vesnici Hrušiv 12. května 1914.  

Pod vedením Kolumbových rytířů, kteří pomohli čenstochovské arcidiecézi vytvořit domov pro 100 sirotků, je Goyova druhá humanitární a duchovní mise do Polska a na Ukrajinu odpovědí na nedávnou výzvu papeže Františka k modlitbě.  „Kolumbovi rytíři naplňují původní misi blahoslaveného otce Michaela McGivneyho pomáhat zranitelným osobám, zejména vdovám a sirotkům,” řekl Szymon Czyszek, ředitel Kolumbových rytířů pro mezinárodní rozvoj v Evropě. „Dnes jsou těmi zranitelnými ukrajinské rodiny, ženy a děti, a my jako rytíři nemůžeme být k jejich utrpení lhostejní.”

Prostřednictvím iniciativy Goya Cares tato mise navazuje na závazek společnosti Goya pečovat o ženy a děti a rozšiřuje se o financování organizací, jako je Aerial Recovery Group, Kolumbovi rytíři a Sestry Panny Marie Milosrdné, které prostřednictvím svého původního apoštolátu provozování „domů milosrdenství” poskytují bezpečné útočiště ženám a dívkám trpícím nebo ohroženým vykořisťováním.


„Bůh stvořil lidstvo, ale pouze lidstvo tvoří způsoby své destrukce.  Musíme se vzdát ničivých zbraní nenávisti a války a plně přijmout Boží sílu a modlitbu.  Doufám, že lidstvo přijme cestu lásky a ochrany a zastaví nenávist a ničení,” dodal Bob Unanue.  

V důsledku války byla vysídlena více než polovina ze 7,5 milionu ukrajinských dětí. 219 dětí zemřelo a 398 jich bylo zraněno.  121.000 dětí bylo odvezeno do Ruska.  Ačkoli mnoho dětí uprchlo spolu se svými matkami, jiné byly od svých rodin odděleny nebo poslány pryč samy v naději, že se tak dostanou do bezpečí. Více než 700 sirotků a přes 1000 ukrajinských uprchlíků zachránila organizace Aerial Recovery Group.

„Dokud bude na Ukrajině a všude, kde se projevuje zlo, zuřit Putinova válka, budeme tam, abychom chránili nejnevinnější Boží děti.  Během svých pěti misí u zelených baretů americké armády jsem se naučil, že válka ničí nevinnost.  Musíme jejím nejnevinnějším obětem poskytnout naši ochranu.  Tyto děti si zaslouží bezpečí a pocítit lásku Páně,” řekl velitel operací Aerial Recovery Group Jeremy Locke.

Přestože probíhající válka s sebou přináší vysokou poptávku po potravinách a zásobách, Goya se vrací také s 1000 růženci požehnanými papežem Františkem a více než 60.000 růženci darovanými Američany. Tento dar začal nabídkou jednoho růžence od Shannon Hasseové ze San Antonia v Texasu a zázračně se rozrostl v další desítky tisíc růženců, kterých stále přibývá.

V rámci své mise věnovala společnost Goya milion liber (téměř 500 tun) potravin organizaci Global Empowerment Mission (GEM).  „Goya je hlavním potravinovým partnerem GEM. Spolupracovali jsme na pomoci při mnoha amerických i globálních katastrofách. Výrobky společnosti Goya jsou také součástí našich balíčků nezbytných potřeb pro rodiny GEM Bstrong. Toto partnerství je pro nás jedním z nejcennějších a nejvýznamnějších. Chtějí pomáhat, a kdykoli se objeví problém, jsou připraveni přispět,” řekl Michael Capponi, prezident Global Empowerment Mission.

Goya Cares je globální iniciativa zaměřená na boj proti obchodování s dětmi a na duševní péči formou podpory organizací, které chrání životy žen a dětí.  Prostřednictvím programu Goya Gives darovala společnost Goya v posledních letech více než sedm milionů liber potravin na pomoc při pandemii, přírodních katastrofách a humanitárních krizích.   

Related News:   Pennsylvania AA-Bound Future Star Baseball Player Dies in Motorcycle Crash

Další informace o společnosti Goya najdete na www.goya.com

O společnosti Goya FoodsSpolečnost Goya Foods, Inc. byla založena v roce 1936 a je největší americkou potravinářskou společností s hispánskými vlastníky, která se prosadila jako lídr v oblasti latinskoamerických potravin a koření. Společnost Goya vyrábí, balí a distribuuje více než 2500 vysoce kvalitních potravinářských výrobků ze Španělska, Karibiku, Mexika, Střední a Jižní Ameriky. Výrobky Goya mají své kořeny v kulinářských tradicích hispánských komunit po celém světě.  Kombinace autentických surovin, výrazných koření a pohodlné přípravy dělá z výrobků Goya ideální pokrm pro každou chuť a každý stůl.  Další informace o společnosti Goya Foods naleznete na adrese www.goya.com

Pro další informace kontaktujte:
Natalie J. Maniscalco
845.659.6506 / The Daily Caller News Foundation
 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1816763/DSC00940.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1153368/GOYA_Logo.jpg

SOURCE Goya Foods, Inc.

You appear to be using an ad blocker

Shore News Network is a free website that does not use paywalls or charge for access to original, breaking news content. In order to provide this free service, we rely on advertisements. Please support our journalism by disabling your ad blocker for this website.